Matras inruilweken


Ontvang nu tot €200,- inruilvoordeel op uw nieuwe matras en wij voeren uw oude matras GRATIS af!
Een goed matras kan wel acht tot twaalf jaar meegaan. De levensduur hangt natuurlijk sterk af van de materialen in de matras, de bedbodem, je lichaamsgewicht, transpireer je veel, kan je je matras draaien en keren en gebruik je een goede molton.
Uit onderzoek blijkt dat er heel veel mensen slapen op matrassen van 20-30 jaar oud!! Behalve dat je matras dan is uitgedroogd, geen vorm en veerkracht meer heeft, is dit ook enorm onhygiënisch. Zelfs het beste matras raakt na een aantal jaren intensief gebruik versleten. Het ligcomfort, de ondersteuning en veerkracht worden gewoonweg minder goed. De ondersteuning gaat achteruit en ongemerkt krijgt je problemen met slapen je rug, schouders, nek en heupen.

 

Matras inruil weken Hendriksen
 

Er zit meer in uw oude matras dan u denkt....

Huisstofmijten in uw oude matras

Meer dan anderhalf miljoen huismijten houden ons elke nacht gezelschap. Dat klinkt niet alleen vies, maar is ook slecht voor je gezondheid. De combinatie mijt en stof veroorzaakt bij sommigen een allergische reactie. De Huisstofmijt, oftewel de dermatophagoides pteronyssinus, leeft het hele jaar door in je huis, maar in warme, klamme zomermaanden kun je er extra veel last van hebben. Huisstofmijten zijn ongeveer een halve millimeter groot en voeden zich met huidschilfers van mens en dier. Ze worden ook wel huismijten, stofmijten of gewoon mijten genoemd.

Hoewel mijten door het hele huis kunnen zitten, is de slaapkamer - beter gezegd: in je matras - favoriet, het is er warm, donker en vochtig en er is een overvloed aan voedsel te vinden. Huisstofmijt houdt van temperaturen tussen de 20-30 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 60 tot 80 procent. De uitwerpselen van een huisstofmijt drogen na een tijdje op en vallen uit elkaar. Wanneer deze allergenen in contact komen met de huid of worden ingeademd, kun je klachten krijgen. Veel voorkomende symptomen van huisstofmijtallergie zijn hoesten, eczeem, niezen en tranende ogen. Doordat huisstofmijten zich graag in en rondom het bed begeven, is de allergische reactie 's nachts vaak heftiger dan overdag.

Tijdens het slapen verlies je enorm veel bacteriën, speeksel, haren, huidschilfers en zweet (jaarlijks wel tot 100 liter). Logischerwijs is je bed dan ook in een mum van tijd niet meer zo fris.

uw oude matras is geld waard

Uw oude matras is geld waard!

De meeste mensen gaan pas opzoek naar een nieuw matras als zij fysieke klachten krijgen en daardoor minder lekker slapen! Voel je je minder fit en energiek dan je gewend bent? Misschien is het de hoogste tijd om je matras te vervangen. En de oude beter niet “doorschuiven” naar je kinderen ;-)
Ontvang nu tot €200,- inruilvoordeel op een nieuw matras en wij voeren het oude matras GRATIS af!

Bezoek de winkel