Schotelbodem kopen bij Hendriksen

Een schotelbodem is een bedbodem die allemaal schoteltjes, gemonteerd op latten, heeft. Op de schotels ligt dan de matras die de druk van het matras en de slaper verdeeld. Een schotelbodem lijkt een beetje op een lattenbodem maar de latten kunnen niet buigen. De kunststofschotels kunnen onafhankelijk naar beneden bewegen ( ingedrukt worden ). En de schotels kunnen een beetje kantelen, waardoor de beweging niet is beperkt tot alleen indrukken maar ook driedimensionaal.

Ventilatie van schotelbodems

Schotelbodems geven een goede ventilatie aan de onderzijde waardoor het vocht goed kan verdampen. De ventilatie van schotelbodems is beter dan bijvoorbeeld bij brede lattenbodems of houten bedbodems. Door het kleine raakvlak van de schotels kan het matras beter vocht doorlaten aan de onderzijde van het bed. 

Schotelbodem ervaringen

De ervaringen met schotelbodems zijn zeer positief. Schotelbodems zijn geruisloos en piepen of kraken niet. Ook met de tijd is de ervaring met een schotelbodem goed. De levensduur is zeer lang en met de tijd zal de schotelbodem optimaal blijven werken. 

Voordeel van schotelbodem

Een schotelbodem verdeelt de druk volledig gelijk over de gehele breedte van het bed waardoor het matras van zijde tot zijde het zelfde ligcomfort biedt.

Schotelbodem elektrisch verstelbaar

Schotelbodems zijn zowel in een vlakke uitvoering als in een elektrisch verstelbare uitvoering verkrijgbaar. Elektrische schotelbodems zijn ideaal te gebruiken als u last heeft van rugklachten. Bijvoorbeeld als u de elektrische schotelbodem bij het voeteneind iets versteld zal de onderrug wat strekken waardoor de rugklachten kunnen verminderen. Daarnaast kunt u ook veel gemakkelijker uit het bed stappen als u de schotelbodem in de zitstand zet.

Schotelbodem bij Hendriksen kopen

Bij Slaapspecialist Hendriksen werken we met de schotelbodem van Perzona. Op deze degelijke schotelbodem kunnen in principe alle typen matrassen. De Perzona schotelbodem heeft in vergelijk met andere merken zoals Tempur grotere kunststof schotels. Waardoor op de Perzona schotelbodem alle type matrassen kunnen. Dus zowel koudschuim, Traagschuim als schuimrubber (latex) als alle pocketveer matrassen.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.