Slaaptips van Leo

Dit is waarom goed slapen je weerstand verbetert

Veel mensen weten wel dat slapen belangrijk is. Belangrijk voor lichamelijk en geestelijk herstel. Maar ook heel belangrijk voor je weerstand. Slecht slapen vermindert je weerstand tegen griep, verkoudheid of (corona) virussen. 

Als je goed slaapt is je lichaam beter in staat om tegen de infecties te strijden. Wist je dat, als je een infectie of ontsteking oploopt, je immuunsysteem een slaapverwekkend stofje afgeeft om je lichaam te stimuleren om te gaan slapen. Want als je slaapt schakel je allerlei energievretende functies uit. Daardoor krijgt je immuunsysteem tijdens je slaap meer kracht om de infecties, ontstekingen en virussen te lijf te gaan. Helaas is het voor veel mensen lastig om een goede nachtrust te krijgen. Niet gaan liggen piekeren is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

Wat wel kan helpen om je nachtrust te verbeteren is een kritische kijk op je bed. Want alles wat zou kunnen irriteren ‘s nachts, belemmert een goede nachtrust. Stel jezelf deze 5 vragen:

–          Past je bedbodem nog wel bij je matras?

–          Is je matras niet te hard?

–          Is je kussen niet te hoog?

–          Ventileert en isoleert je dekbed wel voldoende?

–          Is je beddengoed wel zacht genoeg?

Ons advies is dan ook, kom naar de winkel van Beddenspecialist Hendriksen in Dordrecht. Laat u uitgebreid adviseren en neem de tijd om alle bedden te testen.

Slaap lekker,

Leo Hendriksen

Laatste berichten

Merken