Auping Elysium matras

Een nieuw matras kopen bij dé Slaapspecialist

Essentieel voor een goede nachtrust en fysieke en mentale voordelen, als je slaapt op een passend en goed matras. Fysiek biedt het de juiste ondersteuning voor het lichaam, waardoor spier- en gewrichtspijn kan worden verminderd en de bloedsomloop kan worden verbeterd. Mentale voordelen zijn onder andere vermindering van stress, verbeterde concentratie en stemming, en betere algehele gezondheid. Het is belangrijk om een goed matras te testen en te kopen bij een specialist, omdat zij expertise hebben in het matchen van een matras met individuele lichaamstypes en slaapvoorkeuren. Dit kan resulteren in een matras dat de beste ondersteuning en comfort biedt voor een optimale nachtrust en gezondheid.

Wegdromen op een latex matras

Latex matrassen zijn gemaakt van natuurlijke latex, afkomstig van rubberbomen. Bij Hendriksen koop je natuurlatex matrassen die op ergonomische lattenbodems van Rowa en Swissflex geplaatst kunnen worden. Latex matrassen zijn hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt, schimmel en meeldauw. Hoe hoger het percentage natuurlijke latex, hoe langer de matras meegaat.

Goed uitrusten op onze pocketvering matrassen

Een pocketvering matras is een matras waarin pocketveren zijn verwerkt. Deze veren zitten in zakjes van stof om te voorkomen dat ze elkaar raken en om de veer minder ‘voelbaar’ te maken. De stevigheid van de matras wordt bepaald door de dikte van de staaldraad waar de veer van is gemaakt, evenals het aantal windingen van de veer en de diameter van de veer.

Goede nachtrust op een traagschuim matras

Traagschuim matrassen zijn matrassen gemaakt van polyurethaan schuim met holle cellen, ontwikkeld door NASA in 1966. Het materiaal reageert op warmte en druk en wordt zachter naarmate het warmer wordt, waardoor het zich naar de lichaamsvorm kan vormen en het gewicht beter verdeelt.

Diep slapen op een koudschuim matras

Een koudschuim matras is meestal gemaakt van synthetisch polyurethaanschuim met een open celstructuur. Het wordt geproduceerd via het slabstockschuimproces, ook wel ‘cold cure moulding’ genoemd. De naam koudschuim slaat dus niet op de temperatuur van het matras, maar op de productiemethode.

Maak het af met onze topmatrassen

Een topmatras, ook wel topper genoemd, is een dunne matras die je bovenop je bed legt. Het zorgt voor drukverlaging op de schouders en heupen, waardoor je beter slaapt en uitgeruster wakker wordt. Een goede topmatras heeft een minimale dikte van 7 cm en een schuimkern van minimaal 5 cm met een gevoerde hoes van natuurlijke materialen zoals wol of bamboe.

Auping Elite matras

Tips voor het testen en kopen van een nieuwe matras

Als je nieuwe matrassen gaat testen en kopen bij een slaapspecialist, zijn er verschillende belangrijke factoren waar je op moet letten om de beste keuze te maken voor jouw slaapbehoeften. Enkele tips om in gedachten te houden: 

 

Waar komt je nieuwe matras op te liggen? Vaak bepaalt het type bedbodem welke matras daar het beste bij past. Zo kies je voor een pocketveer matras als je een spiraalbodem of boxspring hebt, en kies je voor een schuim matras op een lattenbodem. Wat betreft comfort, kies een matras met comfortabele afdeklagen en die past bij jouw slaapstijl. Niet te hard alsjeblieft. Harde matrassen zijn niet goed voor je bloedsomloop, geven te veel druk op je gewrichten en zorgen ervoor dat je onrustig gaat slapen. Zoek daarnaast een matras die de juiste ondersteuning biedt aan je lichaam, zodat je ruggengraat in een neutrale positie blijft.

 

Kies ook voor een matras die lang meegaat, vaak is dat een veel te hard matras. Houten klompen gaan ook lang mee, maar zijn natuurlijk helemaal niet comfortabel. De kunst is dan ook om een comfortabele matras te vinden die op je bedbodem past, bij jouw lichaamsbouw en gemaakt is van duurzame materialen die zeker 8 tot 12 jaar meegaan. Duurzame materialen die ook nog eens goed ademen zorgen voor een gezonde slaapomgeving. Door rekening te houden met deze factoren kun je een matras vinden die comfortabel en ondersteunend is, en die bijdraagt aan een gezonde en rustgevende slaap.

Slaapadvies voor een goed matras bij de slaapspecialist van Dordrecht

Bij slaapspecialist Hendriksen wordt je geholpen bij het maken van de juiste keuze voor je persoonlijke situatie. Met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de nieuwste ontwikkelingen in de matrassenindustrie kan een slaapspecialist u adviseren over de verschillende soorten matrassen en materialen, zoals pocketvering, traagschuim of latex. Daarnaast kunnen onze slaapspecialisten je helpen bij het vinden van de juiste hardheid en ondersteuning die bij je lichaam past, rekening houdend met eventuele gezondheidsproblemen of andere specifieke behoeften. Door je goed te laten adviseren door slaapspecialist Hendriksen, kunt je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt voor een goede nachtrust en een gezonde rug.

 

 

 

 

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.