Waterbedden

Unieke slaapervaring op een waterbed

Het waterbed is terug! In de jaren 70 en 80 kende het waterbed in Nederland en België een toppunt van succes. Vandaag is dat anders. Het is ondertussen voor veel mensen letterlijk ‘ver van hun bed’ om te kiezen voor een waterbed. Dat komt door het negatieve imago dat het waterbed meedraagt de laatste jaren.

Het lijkt voor een aantal mensen niet hygiënisch om op ‘een zak met water’ te slapen. Zal de vloer het gewicht van het waterbed wel goed dragen? En hoe moet het met de conditioners die regelmatig in de waterzakken moeten? Je zal maar een lek hebben. Je hele slaapkamer loopt dan toch onder? Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Het lijkt alsof het slapen op een waterbed enkel is weggelegd voor de ‘handige Harry’s’ onder ons of diegene die geen angst hebben om iets nieuws te proberen.

Is een waterbed goed voor je rug?

De Perzen beseften, meer dan 3.600 jaar geleden, dat slapen op water heerlijk is. Ze vulden daarvoor geitenhuiden met water en voelden dat het water alle drukpunten van het lichaam in zich opneemt. In de jaren zestig komt het waterbed, de Halcyon, in de USA op het toneel. Hier bij ons begint het verhaal van het waterbed in 1973. Het waterbed is dan een nieuw concept binnen het bestaande aanbod van bedden, matrassen, lattenbodems en boxsprings. Het waterbed is in die jaren het toppunt van luxe. Heb je er een, dan ben je hip, cool en ondernemend. Het is goed voor je rug, het is makkelijk te onderhouden en met zekerheid goed voor een bruisend sexleven. Het waterbed wordt heel populair en vele bedrijven starten met de verkoop van dit nieuwe revolutionaire bed.

Wat kost een goed waterbed?

Ik denk dat we kunnen stellen dat het vandaag loopt zoals het ooit begonnen is. Het waterbed werd in de beginjaren verkocht aan een “niche publiek” dat voldoende middelen had om de toen hogere prijs te betalen. Na een periode van massaverkoop waarin de prijzen enorm daalden -en samen met de prijs ook de kwaliteit- komen we vandaag opnieuw uit bij een kleine groep mensen die kiezen voor het waterbed. De prijs is vandaag uiteraard lager dan in de beginjaren. Een goed waterbed heb je vanaf € 2.500,-. Dat het gaat om een klein publiek heeft wellicht te maken met het feit dat het waterbed minder “gehyped” wordt. Er wordt minder reclame gemaakt en vermoedelijk kiezen ook minder winkeliers om het product in hun winkelcollectie op te nemen. Het installeren van een waterbed is dan ook best een arbeidsintensieve dienstverlening. Winkeliers kiezen vaak voor andere soorten slaapcomfort waarbij het uitleveren minder intensief is. Zo worden potentiële klanten ook minder enthousiast gemaakt voor deze heerlijke manier van slapen.

Voordelen van het waterbed

Het is deze heerlijke manier van slapen die wij toch in het zonnetje willen zetten. Slapen op een waterbed geeft heel veel comfort. Wij kiezen bij Hendriksen voor de waterbedden van Wacore. Voor ons blijft het waterbed garant staan voor een unieke slaapervaring. Het water glooit zich rond de contouren van je lichaam. Ieder lichaamsdeel wordt daarbij perfect ondersteunt. Het verwarmingselement zorgt voor een unieke temperatuurbeleving, helemaal volgens jouw persoonlijke voorkeur. Je voelt koelte in je bed tijdens warme zomermaanden. In de koude wintermaanden voelt het behaaglijk warm aan. Onderhoud je het bed goed, dan slaap je op een hygiënisch oppervlak. Huidschilfers, transpiratievocht en huisstofmijt maken geen kans. De matras neemt die onzuiverheden niet op maar wel de bovenste, wasbare tijk. De vinyl van de matras houd je soepel met een vinyl crème die je aanbrengt met een doekje.

Last van allergieën? Kies een waterbed!

Wij raden het waterbed ook vaak aan voor mensen die last hebben van allergieën. Het vooroordeel dat wanneer je partner uit bed stapt, je zelf uit het bed “gekatapulteerd” wordt, doet ons glimlachen omwille van het beeld. Maar het is helemaal niet waar. Schommelende waterbedden waarin je deining voelt, zijn volledig verleden tijd. Je kiest voor een meer of minder gestabiliseerd waterbed, ook helemaal op jouw persoonlijke maat ingesteld.

Het enige nadeel aan een waterbed

Het enige negatieve punt van een waterbed dat we zouden kunnen aanhalen is dat de elektrische verwarming energie kost. Iets wat bij een ander bed natuurlijk niet bestaat. Gemiddeld zijn de stroomkosten per waterzak overigens maar ca. € 80,- per jaar. Dit komt omdat ook de heaters op een aantal punten sterk verbeterd zijn. Bij Hendriksen verkopen we regelmatig waterbedden en onze klanten zijn stuk voor stuk dol op hun waterbed.

Een comfortabele en hygiënische keuze

Wat ons betreft, zullen we onze klanten vanuit onze expertise steeds het beste advies geven over eender welke slaapcombinatie en dus ook over het waterbed. Ongeacht of het waterbed nu ‘in’ of ‘passé” is. Slapen op een waterbed is hoe dan ook een comfortabele en hygiënische keuze. Een revival voor het waterbed? Ook in de mode -en interieurwereld zie je trends komen en gaan. Mensen zullen volgens mij steeds geïnteresseerd blijven in wat goed is voor hun lichaam. Door te slapen op water voel je geen storende drukpunten. Het lijkt alsof je zwevend slaapt en in de ochtend wordt je wakker met ontspannen spieren. Het is werkelijk een deugd voor je lichaam.

Voor een waterbedadvies maak je een afspraak via ons afspraakformulier of kom je langs in de winkel. Wij helpen je graag met het vinden van het perfecte bed, of dit nu een waterbed is of niet, ontdek je in onze showroom.

Laatste berichten

Merken