Slaaptips van Leo

Waar moet je op letten bij het kopen van een BOXSPRING?

Er zijn erg veel verschillende boxsprings op de markt. Er is niet alleen een groot aanbod van merken, maar ook een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende boxsprings. Bij beddenspecialist Hendriksen willen we graag keuzestress vermijden bij onze klanten. Dat doen we onder andere door een uitgelezen selectie boxsprings aan te bieden, maar vooral door onze klanten uitgebreid en op een persoonlijke manier te informeren. De beste keuzes zijn goed geïnformeerde keuzes. Daarom vind je in dit artikel een heldere uitleg over waar je op moet letten bij aanschaf van een boxspring.

 

Letterlijke vertaling van boxspring is een doos met veren. Stalen veren dan wel. Maar er zijn ook boxen op de markt, gestoffeerde houten dozen zonder veren. Dit heeft niets met een boxspring te maken. Het eerste waar je op moet letten… zitten er wel stalen veren in de box’spring’?

Tweede is wat voor type veren zitten erin? De Bonell-veer wordt nog vaak toegepast in de voordelige boxsprings. Deze veren werden vroeger veel gebruikt voordat de pocketveer op de markt kwam. Nadeel van Bonell veren is dat deze allemaal met elkaar verbonden zijn waardoor de boxspring al gauw een ‘hangmat’ wordt. Wij vinden een pocketgeveerde boxspring een betere keus.

Derde aandachtspunt, met wat voor materiaal is de pocketveer afgedekt? Meestal wordt hier een schuim voor gebruikt. De stevigheid van het schuim heeft grote invloed op het comfort van de boxspring. Ga er maar eens op liggen zonder matras, dan voel je het gelijk. Onze voorkeur heeft een latex (rubber) of natuurlatex (meer dan 80% rubber) afdeklaag. De ‘natuurlijke’ bedden hebben soms paardenhaar, kokos of jute als afdeklaag op de boxsprings.

Laatste punt, zitten er zones in de boxspring? Een zachtere pocketveer bij de schouders verhoogd het ligcomfort al aanzienlijk. Bijna 90% van alle mensen slaapt een aantal uren per nacht in zijligging. Om de schouderpartij voldoende weg te kunnen laten zakken is een goede schouderzone in de matras en de bedbodem, in dit geval de boxspring, noodzakelijk. Pas als de schouderpartij kan wegzakken komen de rugwervels en de nekwervels in de goede stand te staan. Onze voorkeur heeft dan ook een pocketgeveerde boxspring met zones en een soepele afdeklaag.


Slaap lekker,
Leo Hendriksen

Laatste berichten

Merken