Waterbedden

Wat moet ik doen als mijn waterbed lek is?

Lekken zijn bij een goed geplaatst en goed onderhouden bed vrijwel uitgesloten. Mocht er toch een lek ontstaan dan kan er geen druppel water op de vloer van je kamer komen. Het matras ligt in een veiligheidskuip die het lekwater opvangt.

Korte termijn lekken en productiefouten

Als je op korte termijn een lek in je waterbed hebt, dan is het meestal te wijten aan een productiefout, vaak in de lasnaden. Met korte termijn bedoel ik dat je in de eerste weken na de levering reeds een lek opspoort. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak. Gebeurt het wel dan krijg je z.s.m. een nieuwe waterzak van ons.

Langdurig gebruik en onderhoudsproblemen

Heb je bijvoorbeeld je eerste lek pas na 7 of 8 jaar dan is dat lek meestal een gevolg van het slecht onderhouden van het bed. Als je het vinyl niet regelmatig schoonmaakt dan gaan de huidschilfers en zoutkristallen wrijven op dat vinyl, ze worden daardoor weer wat vochtig en vormen klontertjes. Als je dan beweegt op het matras in je slaap dan beschadigen die klontertjes het vinyl en veroorzaken ze een gaatje. Bovendien ontdek je dat bij een slecht onderhoud van je vinyl, je bed gegarandeerd gaat stinken.

Zelf je waterbed lek repareren

Als je een lek hebt gevonden, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn handige reparatiesetjes beschikbaar waarmee je eenvoudig zelf het lek kunt dichten, zodat je waterbed snel weer in optimale staat verkeert.

Laatste berichten

Merken