Swissflex Versa Natuurlatex matras

Een latex matras kopen bij dé Slaapspecialist

Een natuurlatex matras koop je natuurlijk bij Hendriksen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze latex matrassen van onder andere Swissflex en SleepImage. Daarnaast weten wij als geen ander dat deze latex matrassen het beste tot zijn recht komen op de ergonomische lattenbodems van Rowa en Swissflex. Deze kunnen we instellen op jouw lichaamstype, waardoor voor iedereen de beste ondersteuning is te bereiken. Wij informeren je graag en geven op een persoonlijke manier het beste advies voor jouw.

Swissflex Versa Natuurlatex matras 24

Wat is een latex matras?

Latex matrassen zijn gemaakt van natuurlijke latex, een melkachtige vloeistof die wordt gewonnen uit het sap van rubberbomen. Ze zijn meestal gemaakt met behulp van een van de volgende twee methoden: het Dunlop-proces of het Talalay-proces. In beide gevallen wordt vloeibare latex in een mal gegoten. In het Dunlop-proces wordt het vervolgens gebakken. Dit resulteert in een dicht schuim dat steviger aanvoelt. In het Talalay-proces wordt de mal slechts gedeeltelijk gevuld. Het deksel wordt vacuüm verzegeld en vervolgens laat men de latex uitzetten. Als het eenmaal volledig is uitgezet, wordt het ingevroren en pas daarna gebakken. Hierdoor ontstaat een schuim dat zachter aanvoelt. Sommige latex matrassen worden gemaakt met een combinatie van zowel Dunlop- als Talalay-processen.

Latex matrassen collectie

Onze latex matrassen collectie bestaat alleen uit natuurlatex matrassen. Helaas zijn er tegenwoordig ook matrassen op de markt van synthetische latex die ook als latex benoemd mogen worden. Maar synthetische latex is dus niet gemaakt van het sap uit de rubberboom. Ook worden er steeds meer synthetische latexen gemengd met natuurlijke latexen. Op deze manier ontstaat er een mindere kwaliteit latex, welke nogsteeds latex wordt genoemd. Onze collectie bestaat uit 3 natuurlatex matrassen, waarbij de Swissflex Versa 20 voor meer dan 85% uit natuurlatex bestaat. De Swissflex Versa 24 matras bestaat voor 100% uit natuur latex. Ook de Sleepimage Platinum natuurlatex matras bestaat voor 100% uit natuur latex, deze matras wordt in Nederland geproduceerd en gecontroleerd.

Swissflex Versa Natuurlatex matras
SleepImage Gold Boxspring Classic hoofdbord

Voordelen van een latex matras

Een van de grote voordelen van natuurlatex matrassen is dat ze geen warmte vasthouden op dezelfde manier als synthetisch schuim. Dat komt omdat natuurlatex een open celstructuur heeft waardoor lucht vrij kan circuleren. Dit helpt warmte af te voeren tijdens een warme nacht. De mate van temperatuurregulatie zal echter van matras tot matras verschillen. De regel is hoe meer synthetische bestandsdelen er in de latex zijn gemend hoe warmer de matras aanvoelt.

 

Daarnaast is latex van nature hypoallergeen en daarom zijn latex matrassen over het algemeen bestand tegen huisstofmijt, schimmel en meeldauw. Dit maakt ze een populaire optie voor mensen met allergieën of astma. Bovendien zijn veel latex matrassen gemaakt van natuurlijke, organische materialen, wat het risico op allergische reacties verder kan verminderen. Je bent echter niet 100% beschermd, dat kan geen één matras. Het is dus bij ieder matras van belang om een matrasbeschermer te gebruiken en deze regelmatig te reinigen.

De levensduur van latex matrassen

Voor de levensduur van latex matrassen geldt dat hoe hoger het percentage natuurlijke latex is, hoe langer de matras flexibel blijft en meegaat. Dat kan wel oplopen van 10 tot 15 jaar. Echter is dit wel afhankelijk van je gewicht, of je makkelijk transpireert en of je een goede molton gebruikt.

SleepImage Gold Pocket matras
SleepImage Meting

Latex matrassen advies bij de Slaapspecialist in Dordrecht

Heb je nog meer vragen, we beantwoorden ze graag en geven het beste advies, zo slaap je altijd op een latex matras die het beste bij jou past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan boxsprings, bedden, matrassen en topmatrassen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze.

 

Een latex matras kopen doe je bij dé Slaapspecialist van Dordrecht. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé beddenspeciaalzaak van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.