Auping Dekbedden

Dekbedden koop je bij Slaapspecialist Hendriksen

Hoe heerlijk is het iedere avond weer om lekker in je bedje te kruipen onder je warme dekbed. Dekbedden zijn eigenlijk een luxe variant van een deken en gevuld met dons, wol of een ander materiaal. Wanneer je een dekbed wilt gaan kopen heb je best nog wat te kiezen. Er zijn verschillende soorten dekbedden met allemaal verschillende eigenschappen. In verschillende maten, kwaliteiten en prijzen. Het is altijd een goed idee om bij een echte slaap of beddenspecialist zoals Hendriksen je uitgebreid te laten voorlichten over de verschillen in dekbedden. Hier zetten we de verschillende soorten dekbedden voor je op een rijtje.

Wollen dekbedden

Wollen dekbedden zijn wat zwaarder dan donzen dekbedden maar hebben ook uitstekende temperatuur en vochtregulerende eigenschappen.  Texeler wol is de bekendste en de beste wol die er te verkrijgen is in Nederland, althans dat is de mening van Slaapspecialist Hendriksen. Vooral voor mensen die wat meer transpireren in hun slaap is een wollen dekbed een perfecte uitkomst. Wol kan wel 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen. Een wollen dekbed moet je regelmatig luchten omdat dat vocht er natuurlijk wel uit moet.

Donzen dekbedden

De meest gebruikte dekbedden zijn van dons. Er zijn grofweg 3 soorten dons: eendendons, ganzendons en eiderdons. De beste donzen dekbedden bevatten tussen de 65% en 100% dons. Over het algemeen geldt dat hoe hoger en beter de dons kwaliteit hoe lichter en soepeler de tijk die gebruikt wordt. Het zou zonde zijn als er een 100% ganzendons vulling in een stugge katoenen tijk gaat.

Dons is lekker licht, geeft een luxe gevoel en heeft een goede isolerende, ventilerende en vochtregulerend werking. Dons neemt namelijk geen vocht op. Anders zouden de eenden en ganzen ook niet blijven drijven. De betere dons komt van eenden en ganzen die minimaal 3 jaar oud zijn en in een koud gebied leven. Want hoe kouder het gebied des te beter is de dons.

Dekbedden Kussen Hendriksen Dordrecht Slaapspecialist

Synthetische dekbedden

Heb je veel last van een huisstofmijt allergie dan is een synthetisch dekbed voor jou misschien de beste keuze. Een synthetisch dekbed kan je namelijk gemakkelijk in de wasmachine wassen waardoor de huisstofmijt dood gaat. Daarna wel heel goed laten drogen want de synthetische vezels houden veel vocht vast. Waardoor synthetische dekbedden gauw klammig aanvoelen. Overigens houden huisstofmijten van donkere vochtige plekken, dus als je je synthetische dekbed niet regelmatig wast en goed laat drogen is het een juist een hele goede voedingsbodem voor huisstofmijten.

Waar moet je opletten bij het kopen van een dekbed

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een nieuw dekbed gaat kopen. Welke afmeting wil je. Op een 1-persoonsbed gaat een dekbed van 140cm breed en 200 of 220 cm lang. Op een 120-140 breed bed gaat een dekbed van 200 cm breed en 200-220 cm lang en op bedden van 160-180 breed gaat een dekbed van 240cm breed en 200 of 220cm lang. Op de 160-180cm brede bedden kun je ook 2x een 1-persoons dekbed leggen. Dat is zeker fijn als 1 van de partners bezitterig is ‘s nachts en het liefst het hele dekbed over zich heen trekt. Als je samen onder 1 groot dekbed slaapt, moet je misschien eerst overleggen wat voor materiaal en warmteklasse je wil gaan kopen. Naar welke kwaliteit gaat je voorkeur uit. Daar hangt natuurlijk ook aan vast waar en hoe jouw nieuwe dekbed gemaakt wordt. En als laatste wat is je budget? Het is wel zo eerlijk te bedenken dat bijvoorbeeld winterjassen van dons (welke vaak van dubieuze afkomst is) al gauw meer dan € 300,- zijn. Wat mag dan een dons dekbed kosten gemaakt onder strenge regelgeving en waar je wel 10 jaar mee vooruit kan….

Texeler Hoofdkussen Kussen Soezzz

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.