Mattsons Boxspring

Mattsons bij Hendriksen

Omarmd worden door een boxspring van Mattsons is alsof je voor het eerst kasjmier aanraakt, nadat je je hele leven grove wol tegen je huid hebt gedragen. Je lichaam voelt gewichtloos aan en je zult snel wegdromen in een heerlijke slaap, veilig rustend op alleen de fijnste natuurlijke materialen. Mattsons bestaat al meer dan een eeuw, dus ze weten hier wat ze doen. Voor advies en het uitgebreide Mattsons assortiment  kom je langs in onze showroom, want dit moet je voelen.

Mattsons boxsprings

Iedere complete Mattsons boxspring is handgemaakt in Falkenberg, Zweden met alleen de beste lokale Zweedse materialen. Bekijk de boxspring alvast hiernaast en kom dan naar onze winkel om de verschillen te ervaren.

Mattsons topmatrassen

Iedere Mattsons topmatras is handgemaakt in Falkenberg, Zweden met alleen de beste lokale Zweedse materialen. Bekijk de topmatrassen alvast hiernaast en kom dan naar onze winkel om de verschillen te ervaren.

Over Mattsons

Sinds 1851 maken de vakmensen van Mattsons op authentieke manier boxsprings, matrassen en toppers. De vaklieden van Mattsons maken al bijna 175 jaar bedden waarbij niet de snelheid, maar de kwaliteit voorop staat. De filosofie van dit familiebedrijf waarbij inmiddels de 6e generatie is aangetreden is simpel en duidelijk. Natuurlijke materialen groeien in de natuur en niet in een chemische fabriek. Deze materialen hebben geweldige eigenschappen en als het uiteindelijk niet meer goed is neemt de natuur het weer eenvoudig op. De kernwaarden van dit bedrijf staan vast en worden waar nodig zelfs nog aangescherpt. Zorg voor een goede nachtrust van klanten en daarnaast de zorg voor natuur staan bovenaan.

Mattsons Elegance boxspring

De Mattsons boxspringcollectie

De Mattsons boxspringcollectie is opgebouwd rondom vijf verschillende combinaties van bodem, matras, topmatras en stoffering, met daarbij vier verschillende type hoofdborden en poten om uw eigen uitstraling te creëren. Mattsons biedt twee verschillende stofgroepen, een volledig linnen bekleding of velours. Daarnaast is er de mogelijkheid om het bed te laten stofferen in een stof uit de Haarhuis en Jansen collectie. Een brede collectie met stoffen van hoogwaardig niveau. Achtereenvolgens bestaat de boxspringcollectie uit de Rise, Soulfull, Pure, Elegance en de Back Velvet. In onze showroom hebben wij gekozen voor de Rise, Soulfull en Elegance boxspring. 

Materialen

Bij het maken van een Mattsons boxspring worden er geen concessies gedaan. Mattsons kiest alleen de allerbeste materialen om de vakmensen de best mogelijke boxsprings te laten maken. De materialen die worden gebruikt zijn lamswol en Tokowol, fijn gesponnen paardenhaar, biologisch katoen, kokosvezel, langzaamgroeiend Zweeds grenen en pocketvering.

Wol is een materiaal dat bij koud weer fungeert als warme laag en het lichaam koel houd bij warm weer. Een optimaal bedklimaat wordt mogelijk gemaakt door de zuivere wol, due fungeert als klimaatregelaar van je bed. Met andere woorden is de zuivere wol een fascinerend materiaal van de natuur dat ook nog eens brandvertragend werkt. Het is het ideale materiaal wat perfect samenwerkt met paardenstaarthaar en katoen. De Tokowol is een wol van Nieuw Zeeland waar boerenfamilies zorg dragen en zich inzetten voor een zo duurzaam mogelijke wolproductie. 

Naast de Tokowol is het paardenhaar in de Mattsons matrassen en topmatrassen essentieel. Als het gaat om het maken van een goede boxspring zijn er maar weinig materialen die vergelijkbaar zijn met paardenhaar. Iedere gekrulde streng paardenhaar werkt als een veer, dit zorgt voor extra ondersteuning ten opzichte van de gebruikte pocketveren in de matras. Daarnaast zorgt iedere gekrulde paardenhaar voor extra ventilatie, overtollige lichaamswarmte en vocht kan makkelijk worden afgevoerd. Door afwezigheid van warmte en vocht zul je sneller en beter slapen. 

Het ideale materiaal op aanvulling van Tokowol en paardenhaar is katoen. Het is een materiaal dat perfect werkt in matrassen en toppers omdat het zacht en sterk is en probleemloos kan ademen. Om droog en comfortabel te kunnen slapen is het essentieel om een bed te hebben dat goed ademt en lucht laat circuleren rond het lichaam. 

Slaapadvies bij dé Mattsons dealer in Dordrecht

Bij Slaapspecialist Hendriksen vind je een uitgebreid assortiment Mattsons boxsprings. Wij bieden uitgebreide test- en vergelijkingsmogelijkheden met andere merken en doen vakkundige leveringen.

 

We beantwoorden graag al je vragen over de Mattsons producten en stellen samen met jou, door middel van een unieke meting, een boxspring samen. Zo slaap je altijd op een boxspring dat het beste bij jou past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan boxsprings, matrassen, bedden en kussens. Kom langs in onze winkel in Dordrecht of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé Mattsons specialist van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en ver daarbuiten.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.
Merken