Texeler Dekbedden

Texeler bij Hendriksen

Ben je opzoek naar een wollen kussen, dekbed, onderdeken, futon of topper? De producten van Texeler zijn gevuld met echte Texelse schapen- of lamswol. Ideaal voor als je het snel koud hebt in de winter of juist snel warm hebt in de zomer. Ervaar een ruim assortiment Texeler bij Slaapspecialist Hendriksen in Dordrecht.

Texeler dekbedden

Met een ruime keuze aan dekbedden heeft Slaapspecialist Hendriksen voor iedere wat wils. Van het Texeler Multikeus 120 hoogzomer dekbed, tot het Bovenste Beste dekbed. Voor alle soorten dekbedden in verschillende warmteklasse kom je langs in onze showroom.

Texeler collectie

Naast de Texeler dekbedden zijn er nog tal van andere slaapproducten gevuld of afgedekt met zuivere Texelse wol. Hiernaast vindt je een onderdeken, futon en topmatras waarin de mooie Texelse wol verwerkt is. Optimale nachtrust ervaar je met de producten van Texeler. Kom langs in de showroom om alle onderdekens, futons en topmatrassen uit te proberen.

Waarom wol van Texeler

De Texelaar is een schapenras, de producten van Texeler worden gemaakt van de wol van dit schapenras welke leven op het eiland Texel. Op deze manier ontstaat de mooiste soort wol voor jouw kussen, dekbed, topper en futon. De zilte zeelucht, wind en zon zijn de beste conditities voor de wol. Ze maken de vacht van het Texelse schaap volumineus, kroezig en daardoor heerlijk zacht, veerkrachtig en optimaal isolerend. 

 

De wol van het Texelse schapenras beschikt hierdoor over de ideale combinatie van isolatie en ventilatie. Dit betekent dat de wol in de winter lekker warm is en in de zomer juist koel. De Texelse wol is een echt natuur product waardoor deze ook nog eens duurzaam is. De wol brengt daarnaast nog andere voordelen met zich mee, zo is deze zelfreinigend, licht en vormvast. Als je bijvoorbeeld last hebt van een huismijt allergie heb je positieve effecten van een wollen dekbed. De wol ventileert en de temperatuur en vocht hoeveelheid wordt gereguleerd. Daardoor is wol geen fijne omgeving voor huismijten. De wol heeft daarnaast een vormvaste structuur. Op deze manier blijft het dekbed lang in zijn originele en juiste vorm en dikte. 

Texeler Hoofdkussen Kussen Soezzz
Texeler Dekbedden TexelWool

Texeler, gemaakt op Texel

Texeler gebruikt al ruim 38 jaar de meest zuivere scheerwol van hoge kwaliteit voor z’n kussens, dekbedden, toppers, onderdekens en futons. In 1984 hoorde Texelaar Dick Graaf dat een oude eilandgenote die thuis schapenwollen dekens maakte vanwege haar gevorderde leeftijd een opvolger zocht. Hij maakte de eerste dekbedden volledig met de hand, de wol werd gewassen in een badkuip en gedroogd op vier spiralen. Daarna werd de wol gekamd met een zelf gefabriceerde machine. Inmiddels worden de producten van Texeler gemaakt in een moderne wolfabriek, nogsteeds op Texel.

Slaapadvies bij dé Texeler dealer in Dordrecht

Bij Slaapspecialist Hendriksen vind je een uitgebreid assortiment Texeler dekbedden, onderdekens, futons, kussens en topmatrassen. Wij bieden uitgebreide test- en vergelijkingsmogelijkheden met andere soorten dekbedden en kussens van andere merken.

 

We beantwoorden al je vragen over de Texeler producten en adviseren je graag. Zo slaap je altijd op het kussen of onder het dekbed dat het beste bij jou past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan topmatrassen, dekbedden en kussens. Kom langs in onze winkel in Dordrecht of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé Texeler specialist van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht.

Dekbedden Kussen Hendriksen Dordrecht Slaapspecialist

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.
Merken