Een boxspring kopen bij dé Slaapspecialist

Bij Slaapspecialist Hendriksen hebben we een ruime keuze aan boxsprings. In onze showroom hebben wij boxsprings van onder andere Auping, Pullman, Styldecor, gaaaap en SleepImage. Alle boxsprings hebben hun eigen kenmerken en onderscheiden zich van elkaar door materiaal gebruik, uitstraling en comfort. Wij informeren je graag en geven op een persoonlijke manier het beste advies voor jouw. De beste keuzes zijn dan ook de goed geïnformeerde keuzes.

Styldecor boxsprings

Styldecor maakt vier verschillende type boxspring, de Styl box, Cuvette box, Deluxe box en Storage box. Elk type is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en de Styl box en Deluxe box kunnen ook als elektrisch verstelbare variant. Onze slaapspecialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Mattsons boxsprings

Iedere complete Mattsons boxspring is handgemaakt in Falkenberg, Zweden met alleen de beste lokale Zweedse materialen. Bekijk de boxspring alvast hiernaast en kom dan naar onze winkel om de verschillen te ervaren.

SleepImage boxsprings

De SleepImage boxsprings kenmerken zich door de hoge kwaliteit pocketveren die in de boxspring gebruikt worden. De boxsprings zijn gezoneerd, dat wil zeggen dat er in de boxsprings ook schouder en lendezones zitten. Deze zones zijn er voor net dat beetje extra ondersteuning en ergonomie die je tijdens je 7 – 8 uur nachtrust nodig hebt.

Auping boxsprings

Ontdek de complete collectie Auping boxsprings in onze ruime showroom. Van de Criade tot de Tone, wij hebben alle modellen. Laat je adviseren in onze winkel en maak de perfecte keuze. Onze boxsprings zijn volledig aanpasbaar met verschillende kleuren, stoffen en maten. Geniet van de voordelen van een Auping boxspring, met een spiraalbodem voor optimale ventilatie en duurzaamheid. 

Pullman boxsprings

De boxsprings van Pullman staan voor ongekend comfort door de zij tot zij geveerde boxen. Zowel de elektrische als vlakke boxen hebben deze veer. Bijkomend voordeel is de open structuur en uitstekende ventilatie.

Mattsons Boxspring

Verschil in soorten boxsprings

George Mortimer Pullman bedacht in 1865 de verende ondersteuning van bedden in treincoupés. Dat idee is vandaag de dag nog steeds de basis van veel boxsprings. De vering van de boxspring is over nagenoeg de hele breedte gelijk, waardoor de matras zijn druk aan de onderkant goed kwijt kan. De verschillen in boxsprings zit in de opbouw daarvan. De boxspring bodem is de onderzijde van de box waar het veren pakket op steunt. Dit kan een houten plaat zijn, maar bij voorkeur is dit een meer open bodem voor ventilatie. De hoogte, de dikte en de soort veer die gebruikt wordt zal verschil in comfort kunnen geven. Het materiaal waar het veren pakket mee wordt afgedekt, zoals koudschuim, latex, wol of paardenhaar geven ook verschil in ligcomfort. Daarnaast zijn er steeds meer “nep” boxsprings op de markt. Dit zijn gestoffeerde houten bakken welke geen ventilatie en ondersteuning kunnen geven, dit heeft niets te maken met een boxspring.

De opbouw van een goede boxspring

Een boxspring is een gestoffeerde bedbodem welke is gevuld met veren. De opbouw van een goede boxspring bestaat uit een open bedframe, dit kan een spiraalbodem zijn, of een frame van houten latten waarop pocketveren geplaatst zijn. Deze pocketveren hebben bij voorkeur een soepele schouderzone waardoor schouders makkelijk weg kunnen zakken. De afdeklaag van de pocketveren is het liefst een natuurlatex van meer dan 80% natuurlatex voor een aangenaam slaapklimaat en goede ventilatie. Op deze manier onstaat de perfecte bedbodem voor verschillende pocketveer matrassen.

SleepImage Gold Boxspring
SleepImage Gold Boxspring Hoofdbord Classic

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede nieuwe boxspring

Er zijn een aantal verschillende elementen waar je op kunt letten bij het kopen van een goede nieuwe boxspring. Hieronder geven we vier tips.

Ten eerste is het van belang dat een boxspring veren bevat, dit zorgt, in tegenstelling tot de gestoffeerde houten dozen, voor een goede ventilatie en drukverdeling voor de matras.

Daarnaast is het van belang wat voor soorten veren er gebruikt worden in de boxspring. De Bonell veer wordt nog vaak toegepast in de voordelige boxpsrings. Deze veren werden vroeger veel gebruikt voordat de pocketveer op de markt kwam. Nadeel van Bonnel veren is dat deze met elkaar gekoppeld zijn waardoor de boxspring al snel een ‘hangmat’ wordt. Wij vinden de pocketgeveerde boxspring een betere keuze.

Het derde aandachtspunt bij het kopen van een goede nieuwe boxspring is de afdeklaag. De afdeklaag, welke wordt geplaatst bovenop de veren, zorgt voor een bepaald comfort. Ga maar eens op de boxspring liggen zonder matras, dan voel je het verschil direct. Onze voorkeur heeft een latex of natuurlatex afdeklaag. Dit zijn soepele schuimen welke zorgen voor extra comfort, maar ook voor een betere ventilatie, en aangenaam slaapklimaat.

Vierde punt waar rekening mee gehouden kan worden bij de aanschaf van een goede boxspring is de zonering, zitten er zones in de boxspring. Zit er bijvoorbeeld een zachtere vering bij de schouder, dan geeft dit al een aanzienlijk hoger ligcomfort. Bijna 90% van alle mensen slaapt een aantal uren per nacht in zijligging. Om de schouderpartij voldoende weg te kunnen laten zakken is een goede schouderzone in de matras en boxspring noodzakelijk. Pas als de schouderpartij kan wegzakken komen de rugwervels en de nekwervels in de goede stand te staan. Onze voorkeur heeft dan ook een pocketgeveerde boxspring met zones.

Een nieuwe boxspring kopen, stel hem samen naar jouw wensen

Een goede nieuwe boxspring kopen doe je natuurlijk bij de meest ervaren Slaapspecialist in Dordrecht en omgeving. In onze showroom hebben we een ruime keuze aan boxsprings staan. Wij hebben boxspring van onder andere Auping, Pullman, Styldecor, gaaaap en SleepImage. Al deze boxsprings kunnen helemaal naar wens worden samengesteld. Denk hierbij aan de afmeting. Wij hebben boxsprings van 90 x 200 tot 200 x 220 met alles daartussen. Je boxspring maak je compleet met eventueel een mooi hoofdbord, pootjes en de juiste stoffering. Je maakt je boxspring compleet met witte of gestoffeerde matrassen in combinatie met een topmatras, dekbed, kussens en textiel. De stoffencollecties zijn uitgebreid en er is een ruime keuze in hoofdborden en pootjes.

Auping Stoffen Samenstellen Kleuren
Auping Stoffen Samenstellen Kleuren

Boxspring advies bij de Slaapspecialist in Dordrecht

Heb je nog meer vragen, we beantwoorden ze graag en geven het beste advies, zo slaap je altijd op een boxspring die het beste bij jou past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan boxsprings, bedden, matrassen en topmatrassen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze.

 

Een boxspring kopen doe je bij dé Slaapspecialist van Dordrecht. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé beddenspeciaalzaak van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.