Boxspring kopen bij Hendriksen

Er zijn erg veel verschillende boxsprings op de markt. Er is niet alleen een groot aanbod van merken, maar ook een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende nieuwe boxsprings. Bij slaapspecialist Hendriksen willen we graag keuzestress vermijden bij onze klanten. Dat doen we onder andere door een goede selectie nieuwe boxsprings aan te bieden, maar vooral door onze klanten uitgebreid en op een persoonlijke manier te informeren. De beste keuzes zijn goed geïnformeerde keuzes. Daarom vind je in dit artikel een heldere uitleg over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe boxspring.

Boxspring

George Mortimer Pullman bedacht in 1865 de verende ondersteuning van bedden in treincoupés. Dat idee is vandaag de dag nog steeds de basis van veel boxsprings. De vering van de boxspring is over nagenoeg de hele breedte gelijk, waardoor de matras zijn druk aan de onderkant goed kwijt kan. Er bestaan tegenwoordig meerdere soorten boxsprings. Maar wat is nu precies een boxspring? En wat zijn de verschillen tussen de boxsprings? De verschillen zitten in de opbouw:

De boxspring bodem is waar het veren pakket op steunt. De hoogte, de dikte en de soort veer die gebruikt wordt. Het materiaal waar het veren pakket mee wordt afgedekt, zoals koudschuim, latex, wol of paardenhaar. Er zijn ook steeds meer “nep” boxsprings op de markt. Gestoffeerde houten bakken, gestoffeerde lattenbodems of gestoffeerde waterbedden.

Ga je een boxspring kopen let dan op het volgende:

De letterlijke vertaling van boxspring is een doos met veren. Stalen veren dan wel. Maar er zijn ook boxen op de markt, gestoffeerde houten dozen zonder veren. Dit heeft niets met een boxspring te maken. Het eerste waar je op moet letten… zitten er wel stalen veren in de box’spring’?

 

Tweede is wat voor type veren zitten erin? De Bonell-veer wordt nog vaak toegepast in de voordelige boxsprings. Deze veren werden vroeger veel gebruikt voordat de pocketveer op de markt kwam. Nadeel van Bonell veren is dat deze allemaal met elkaar verbonden zijn waardoor de boxspring al gauw een ‘hangmat’ wordt. Wij vinden een pocketgeveerde boxspring een betere keus. 

 

Derde aandachtspunt, met wat voor materiaal is de pocketveer afgedekt? Meestal wordt hier een schuim voor gebruikt. De stevigheid van het schuim heeft grote invloed op het comfort van de  nieuwe boxspring. Ga er maar eens op liggen zonder matras, dan voel je het gelijk. Onze voorkeur heeft een latex (rubber) of natuurlatex (meer dan 80% rubber) afdeklaag. De ‘natuurlijke’ bedden hebben soms paardenhaar, kokos of jute als afdeklaag op de boxsprings.

 

Laatste punt, zitten er zones in de boxspring? Een zachtere pocketveer bij de schouders verhoogd het ligcomfort al aanzienlijk. Bijna 90% van alle mensen slaapt een aantal uren per nacht in zijligging. Om de schouderpartij voldoende weg te kunnen laten zakken is een goede schouderzone in de matras en de bedbodem, in dit geval de boxspring, noodzakelijk. Pas als de schouderpartij kan wegzakken komen de rugwervels en de nekwervels in de goede stand te staan. Onze voorkeur heeft dan ook een pocketgeveerde boxspring met zones en een soepele afdeklaag.

Via internet of bij ons in de winkel een boxspring kopen?

Voor de consument heel lastig om een goede keuze te maken, want van een afstandje en op je beeldscherm zien ze er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Ons advies is dan ook, wil je een nieuwe boxspring kopen kom dan naar onze showroom in Dordrecht voor je boxspring. Laat je uitgebreid adviseren en neem de tijd om alle boxsprings te testen.

Voor de regio Dordrecht, Zwijndrecht, en Papendrecht, zijn wij de Slaapspecialist met de grootste keuze in boxsprings.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.