Auping Kiruna Topmatras Topper

Een topmatras kopen bij dé Slaapspecialist

Een topmatras koop je natuurlijk bij Hendriksen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze topmatrassen van onder andere Auping, Pullman, SleepImage en Styldecor. Daarnaast weten wij als geen ander dat deze topmatrassen het beste tot zijn recht komen op een goede pocketveer matras. Op deze manier kunnen wij voor iedereen de beste ondersteuning bereiken. Wij informeren je graag en geven op een persoonlijke manier het beste advies voor jouw.

SleepImage toppers

De SleepImage topmatrassen collectie bestaat uit twee verschillende toppers. Deze beide toppers worden gemaakt in Nederland van de beste kwaliteit 100% natuurlatex. De topmatrassen verschillen van elkaar in dikte en ondersteuning.

Pullman toppers

De Pullman toppers zorgen voor een extra zacht en soepel ligcomfort terwijl de onderliggende matrassen zorgen voor een optimale ondersteuning. 

Auping toppers

Slaapspecialist Hendriksen is al tientallen jaren de grootste Auping dealer van Dordrecht en omstreken. In onze showroom vind je een aantal verschillende toppers van Auping. 

Styldecor toppers

De Styldecor topmatrassen collectie bestaat uit twee verschillende toppers. Deze beide toppers worden gemaakt in België van de mooiste kwaliteit  natuurlatex. De topmatrassen verschillen van elkaar in tijk

Wat is een topmatras?

Een topmatras, ook wel topper of topdek genoemd, is een wat dunnere matras die je bovenop je bed legt. Toppers zijn meestal tussen de 4 en wel 12cm centimeter dik. Waarbij wij vinden dat als je de voordelen van een topper wil ervaren de minimale dikte toch zeker 7cm moet zijn. Toppers zijn sinds 1995 in Nederland verkrijgbaar. Overgewaaid uit de scandinavische landen. Daar slapen ze vaak op een hele soepel geveerde dikke boxspring met een topmatras erop. Hier in nederland zijn we ze gaan gebruiken op onze witte matrassen. Vooral de wat stevige matrassen omdat die in de praktijk de meeste klachten geven. Een goede topmatras maakt je bed zachter. Gevolg: betere doorbloeding, minder draaien en keren, betere slaap en dus uitgeruster wakker worden. 

Topmatras of topper kopen

Er zijn inmiddels veel kwaliteiten in topmatrassen te koop. De belangrijkste vraag die je je zelf moet stellen is waarom wil je een bed met topmatras kopen? Vindt je het fijn dat je geen naad meer voelt in je bed? Goede reden, maar bedenk dat er tegenwoordig hele goede matrassen zijn zonder naad, dus uit 1 stuk. Of je wil een topmatras omdat je dan je bed makkelijker kan opmaken. Ook een goede reden. Een topmatras is vaak veel lichter dan een gewoon matras. De matras onder de topmatras hoef je lang niet zo vaak te verschonen en te draaien en keren als een topmatras. Vaak is het ook het “plaatje”. Bij een topper op een boxspringset is de matras vaak gestoffeerd. De stof kan je natuurlijk in allerlei kleuren en kwaliteiten krijgen, daardoor ontstaat jouw perfecte slaapkamer plaatje! Wij als slaapspecialist vinden al die redenen prima, maar voor ons is natuurlijk jouw slaapcomfort het belangrijkste. 

Auping Kiruna Topmatras Topper
Pullman Goldline Comforttopper

Verschillende topmatrassen

Net als bij de normale matrassen is er ook een enorme keus in topmatrassen, dit komt door het materiaal gebruik. De materialen die in de afdeklagen van een matras worden gebruikt zijn dezelfde als in een topmatras. We kunnen ze in 3 groepen verdelen, koudschuim, traagschuim en Latex of schuimrubber topmatrassen. De kwaliteit van de hoes om de topper is ook belangrijk voor het slaapcomfort. Omdat je iets meer in als op je bed ligt met een goede topmatras, is het van belang dat de hoes van de topper van natuurlijke materialen is gemaakt of wasbaar is.  

Wat is het voor en nadeel van een topmatras of topper?

Naast de praktische voordelen van een topmatras zoals geen naad meer voelen, makkelijker opmaken, draaien en een mooie uitstraling van een boxspring set is het de drukverlaging op de schouders en heupen waardoor je rustiger en dieper slaapt. Dit is het grote voordeel van een goede zachte natuurlijke topmatras.

 

Als nadeel vinden mensen een topmatras duur in verhouding tot een gewone matras, maar eigenlijk valt dat wel mee. Een matras prijs kan je grofweg in 3 delen splitsen: De hoes (matrastijk), de afdeklagen en kern van de matras (pockets of schuim) Bij een topmatras ontbreekt alleen de kern. Met andere woorden, stel dat een “gewone” matras € 750,- kost dan kan het zomaar zijn dat een topmatras met dezelfde tijk en afdeklagen rond de € 400 tot 500,- euro kost.

Pullman Goldline Comforttopper
Styldecor Fortuna topmatras

Hoe dik moet een topmatras of topdek zijn?

Een goede topmatras heeft een schuimkern van minimaal 5 cm, de hoes is gevoerd met wol, bamboe of wasbaar materiaal en daardoor minstens 1cm dik. De hoes zit natuurlijk rondom waardoor de minimale dikte van een goede topmatras op 7 cm komt. De maximale dikte van een topmatras is circa 14 cm.

Hoe lang gaat een topmatras mee?

Dat ligt natuurlijk aan de materialen waar de topmatras van gemaakt is, je gewicht en mate van transpireren tellen ook mee. Daarnaast heeft het draaien en keren van je topmatras invloed op de levensduur. Het gebruik van een goede molton verlengt deze ook. Al met al kan je als richtlijn aanhouden, voor de voordelige synthetische topmatrassen 3 tot 6 jaar en de toppers van natuurlijke materialen 7 tot 10 jaar.

Styldecor Fortuna topmatras detail

Hoe slaap je beter?

Lees hier onze tips

De perfecte topmatras voor iedereen bestaat niet, maar wel het beste voor jou! Met deze tips helpen we je graag op weg in de zoektocht naar het topmatras dat het beste bij jouw situatie past.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.
Merken