Auping Noa Bed Soft White

Een ledikant kopen bij dé Slaapspecialist

Voor het kopen van een nieuw ledikant ben je ook aan het juiste adres bij Slaapspecialist Hendriksen. We hebben een ruime keuze aan ledikanten van onder andere Auping, Hasena, Steel en Stockings en Hulsta. Een ledikant, ookwel een bedombouw, is de basis voor een goede bedbodem en matras. Bij de keuze voor een nieuw ledikant, bedbodem en matras helpen we je graag. Jij bent het belangrijkst, want jouw lichaamsvorm bepaald het matras. Slaapwensen en je persoonlijke voorkeuren spelen zeker ook een rol en bepalen uiteindelijk welke combinatie je koopt.

Auping Auronde Bed Sand Beige Tafeltje Oak

Het verschil tussen een bed of ledikant en een boxspring

Een ledikant vergelijken met een boxspring, is als appels met peren. Het zijn twee compleet verschillende slaapsystemen waarbij ieder systeem een goed systeem is. Een boxspring is vaak alsvolgt opgebouwd. De basis is een soepel geveerde en gestoffeerde bedbodem met een hoogte van al snel +/- 20 cm. Daarop wordt een pocketgeleerde matras gelegd met eventueel een topmatras als afdeklaag. Op deze manier ontstaat er een dubbel geveerd slaapsysteem. Een ledikant is een bedombouw waarbij je kunt kiezen voor een spiraal of lattenbodem als bedbodem. Een spiraalbodem wordt gecombineerd met een pocketveer matras, een lattenbodem wordt vaak gecombineerd met een schuim matras. Op deze manier ontstaan er eigenlijk drie verschillende slaapsystemen die allemaal een ander comfort geven.

Verschillende soorten houten bedden

Houten bedden zijn er in verschillende soorten, vormen en afmetingen. Iedere leverancier gebruikt zijn eigen soorten hout om de meest mooie ledikanten te produceren. Denk hierbij aan massief houten ledikanten, ledikanten van MDF of HDF en Multiplex. Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen.

Hasena Fine Line Noten Ledikant

Massief houten ledikanten

Massief houten bedden of ledikanten vallen op door hun mooie houtstructuur, verbindingen en details. Deze bedden hebben een warme en natuurlijke uitstraling en geven een rustige sfeer in je slaapkamer. Massief houten bedden hebben wij in onze collectie van Hasena en Steel en Stockings. Hasena is een echt Zwitserse fabrikant. De beddencollectie van Hasena is oneindeloos in soorten hout, kleuren, samenstellingen en accessoires. Steel en Stockings zijn stoeren bedden van massief hout gecombineerd met staal, kurk of beton. Daarnaast maak je deze bedden compleet met de meest stoere accessoires voor in de slaapkamer. 

Bedden van Multiplex

Ledikanten die gemaakt zijn van multiplex zijn oersterk. Denk hierbij aan het bedmodel Auronde van Auping. Dit bedmodel wordt al tientallen jaren op dezelfde manier gemaakt en kenmerkt zich door de beukenmultiplex poten die afgerond zijn. Deze multiplex bedmodellen kunnen worden uitgevoerd in een gelakte kleur of in een houtfineer. Op deze manier ontstaan er heel verschillende uitstralingen. 

Auping Auronde Bed Midnight Black Oak
Auping Auronde Bed Midnight Black Oak

Gelakte bedden in alle kleuren

Ook dat kan tegenwoordig, een ledikant in elke RAL kleur die je kan bedenken. Naast de standaard kleuren van bijvoorbeeld de Auping Auronde en het Multibed van Hulsta is er ook een fabrikant die naast zijn standaard kleuren programma de mogelijkheid geeft om je nieuwe bed of ledikant te bestellen in een RAL kleur naar keuze. Dus naast een persoonlijk slaapcomfort hebben wij ook bedden en ledikanten in de collectie waarbij je de kleur geheel naar wens kan aanpassen. 

Gestoffeerde ledikanten

Gestoffeerde ledikanten zijn bed ombouwen gemaakt van hout welke gestoffeerd zijn met mooie meubelstoffen. In onze showroom hebben wij gestoffeerde ledikanten van Hasena en Steel en Stockings. Een gestoffeerd ledikant van Hasena is altijd afgewerkt met een subtiel massief houten onderstel en pootje. De gestoffeerde ledikanten van Steel en Stockings zijn stoer gestoffeerd met een stalen onderstel. Uiteraard kan ieder ledikant uitgebreid worden met bijbehorende accessoires als tafeltjes, poefjes en hoofdborden.

Swissflex Click Bed Madrid
Auping Stoffen Samenstellen Kleuren

Bedden advies bij de Slaapspecialist in Dordrecht

Heb je nog meer vragen, we beantwoorden ze graag en geven het beste advies, zo slaap je altijd op een ledikant dat het beste bij jou past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan boxsprings, bedden, matrassen en accessoires. In onze showroom hebben wij een ruime keuze.

 

Een ledikant kopen doe je bij dé Slaapspecialist van Dordrecht. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé beddenspeciaalzaak van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.