Ledikanten

Voor het kopen van een nieuw ledikant ben je ook aan het juiste adres bij Slaapspecialist Hendriksen. We hebben een ruime keuze aan ledikanten van onder andere Auping, Hasena, Steel en Stockings en Hulsta. Een ledikant, ookwel een bedombouw, is de basis voor een goede bedbodem en matras. Bij de keuze voor een nieuw ledikant, bedbodem en matras helpen we je graag. Jij bent het belangrijkst, want jouw lichaamsvorm bepaald het matras. Slaapwensen en je persoonlijke voorkeuren spelen zeker ook een rol en bepalen uiteindelijk welk combinatie je koopt.

Hasena Fine Line Noten Ledikant

Kies voor een massief houten bed

Massief houten bedden of ledikanten vallen op door hun mooie houtstructuur. De verbindingen en  details van deze bedden zien er fraai uit. Het geeft een warme en natuurlijke sfeer aan je slaapkamer. Er zijn niet veel bedden fabrikanten die nog met massief hout werken. In onze collectie hebben we de massief houten bedden van Hasena. Prachtige houten ledikanten, geproduceerd in Zwitserland. Deze bedden zijn er in verschillende houtsoorten en afmetingen, te combineren met verschillende accessoires zoals nachtkastjes en commodes. 

Lekker slapen op een houten bedden

Naast de massief houten ledikanten zijn er natuurlijk ook bedden gemaakt van MDF of HDF, afgewerkt met houtfineer of afgewerkt met melamine in houtstructuur. Daarnaast zijn er bedden van multiplex. De ledikanten van Auping worden al tientallen jaren zo gemaakt, denk hierbij aan de welbekende Auronde van beukenmultiplex. Het voordeel van Multiplex is dat je dit kan buigen. Er zijn ook fabrikanten die gelakte panelen combineren met houtnerf panelen, zoals Hulsta dat doet bij het Multibed.

Gelakte bedden in alle kleuren

Ook dat kan tegenwoordig, een ledikant in elke RAL kleur die je kan bedenken. Naast de standaard kleuren van bijvoorbeeld de Auping Auronde en het Multibed van Hulsta is er ook een fabrikant die naast zijn standaard kleuren programma de mogenlijkheid geeft om je nieuwe bed of ledikant te bestellen in een RAL kleur naar keuze. Dus naast een persoonlijk slaapcomfort hebben wij ook bedden en ledikanten in de collectie waarbij je de kleur geheel naar wens kan aanpassen.

Combineer hout met staal en je krijgt stoere ledikanten

Stoere bedden hebben we van Steel & Stokkings, ontworpen door 2 Nederlandse vrouwen en in Nederland geproduceerd. Alle bedden van Steel & Stokkings zijn gemaakt van stoere materialen zoals hout, kurk of beton gecombineerd met staal. Ze hebben in de collectie ook veel accessoires, die de stoere bedden toch een slaapkamer sfeer meegeven.

Van Os Ledikant Lucas

Gestoffeerde ledikanten

Wij hebben gestoffeerde bedden in onze showroom staan van Hasena. De gestoffeerde bedden van Hasena zijn afgewerkt met massief houten onderstellen en pootjes. Ook Steel&Stokkings maakt gestoffeerde bedden met natuurlijk de stalen onderstellen waardoor ook deze bedden een stoere uitstraling krijgen.

Bedden ledikanten met opbergruimte

Bedden of ledikanten zijn er met bijpassende lades, uitgevoerd in dezelfde houtsoort en kleur. Ook die hebben we natuurlijk in onze collectie. Denk hierbij aan de Massief houten ledikanten van Hasena waarbij lades met dezelfde fronten meegeleverd kunnen worden voor onder het bed. Ook bestaan er ledikanten waarbij de lattenbodem omhoog geklapt kan worden waardoor je onder het bed veel opbergruimte krijgt.

Wacore Waterbed Standaard Softside
Swissflex Uni 22 Lattenbodem

Houten hoofdborden achter je bed

Ben je toe aan een houten hoofdbord achter je boxspring, ledikant of waterbed? Dan hebben we in onze collectie een mooi hoofdbord van beddenleverancier van Os. Zij maken een ‘latten’ hoofdbord in drie verschillende houtkleuren met optioneel bijpassende zwevende kastjes en plankjes.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.