Hoofdkussens kopen bij Hendriksen

Bij Slaapspecialist Hendriksen beschouwen we een goed passend hoofdkussen essentieel voor de kwaliteit van je slaap. Bijna net zo belangrijk als je matras, bedbodem en dekbed. Bekijk het als een 4 eenheid. Als 1 van deze onderdelen niet goed is, kan het zomaar de kwaliteit van je nachtrust beïnvloeden Een hoofdkussen is met een prijs van tussen de 45 en 200 EURO zeker niet het duurste slaapcomfort product, maar toch kan een niet passend hoofdkussen je nachtrust danig verpesten. Denk maar aan die slappe synthetische kussentjes in een motel of hotel. 

Het kopen van een nieuw hoofdkussen mag daarom wel wat aandacht hebben. Het liefst natuurlijk aandacht van een echte slaap,- of beddenspecialist zoals Hendriksen. Om het zoeken naar een goed hoofdkussen iets eenvoudiger te maken is het makkelijk om de hoofdkussens in 2 categorieën te verdelen. De kussens met een losse vulling, zoals dons, wol, veren en synthetische bolletjes. Of de kussens met een vaste vorm van schuim, zoals de Natuurlatex, traagschuim of koudschuimkussens.

Vaak zijn de losse vulling hoofdkussens zachter maar geven de vaste vulling kussens een betere ondersteuning.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw hoofdkussen

Je lichaamsbouw

Over het algemeen past een laag kussen meer bij mensen met smalle schouders en een hoog kussen bij mensen met brede schouders.   

Het matras waar je nu op slaapt

De regel is dat als je schouder in de matras kan zakken je een lager kussen nodig hebt.

Hoe je slaapt

Je voorkeurslighouding, zegt helaas niet alles want na langdurig onderzoek blijkt dat een mens ca 20x per nacht draait en keert

Persoonlijke voorkeur voor vorm en hardheid van het hoofdkussen

Uitgaande van je persoonlijke voorkeur is niet altijd de beste keuze, je loopt toch ook niet uit vrije wil op steunzolen? vandaar dat je beter bij een slaap of beddenspecialist een goed hoofdkussen kan gaan kopen. 

Eventuele bestaande klachten

Zoals bijvoorbeeld een apneu apparaat.

Hygiëne en allergieën

Deze mensen willen graag hun kussen kunnen wassen. 


Jouw ideale hoofdkussen is eigenlijk een compromis tussen alle bovenstaande factoren. Wat we de klant bij ons in de winkel ook altijd vertellen, is dat uit langdurig onderzoek blijkt dat een mens gemiddeld 20x per nacht draait en keert!!! Dus van houding veranderd. Met andere woorden: niemand is een rug of buikslaper, want die houding wisselt gemiddeld 20x per nacht. Een echt zijslaper kan wel want dan wissel je gemiddeld 20x per nacht van je linkerzij naar je rechterzij, of andersom en weer terug… Hoofdkussens voor rugslapers zijn eigenlijk onzin omdat ook de rugslaper regelmatig op z’n zij zal liggen. Ook de hoofdkussens voor buikslapers is onzin, want buikslapen is sowieso een hele slechte houding voor je nek. Je kan namelijk niet met je neus in je kussen gaan liggen en dus zet je je nek onder spanning door met je neus naar links of naar rechts te gaan liggen. Ga je dan ook nog op een kussen liggen wordt de spanning nog groter!! Probeer het maar eens als je dit zit te lezen: draai je hoofd naar links of rechts tot je neus boven je schouder staat, druk je hoofd nu recht naar achteren…voelt niet goed he? Als je deze houding een uurtje volhoud dan begrijp je dat je buikslapen eigenlijk zou moeten afleren.

Welk hoofdkussen past bij mij?

Een goed passend hoofdkussen koop je met hulp van een specialist. Bespreek je wensen grondig met je slaapspeciaalszaak of een beddenspecialist. Want zij helpen je je wensen te vertalen naar een hoofdkussen dat perfect bij je past en rekening houdt met je lichaamsbouw, je “voorkeurlighouding”, maar ook met je matras en bedbodem én je persoonlijke voorkeur.

Vervang je hoofdkussen regelmatig

Je hoofd is best zwaar en je transpireert ook het meeste vocht op je hoofd, hals en nek. Dus een kussen heeft heel wat te verwerken dagelijks, wekelijks jaar in jaar uit. Vandaar dat ook de allerbeste kussens maar 4 tot 6 jaar meegaan. Vervang het regelmatig, je wil niet weten hoeveel beestjes erin leven na een paar jaar.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.