Auping Kussens Cloud Hoofdkussen

Een hoofdkussen kopen bij dé Slaapspecialist

Een hoofdkussen koop je natuurlijk bij Hendriksen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze hoofdkussens van onder andere Auping, gaaaap, Silvana, VanDyck en ons eigen label Hendriksen. Daarnaast weten wij als geen ander welk kussen perfect aansluit bij jouw lichaamsbouw en matrastype. We gaan in onze winkel samen met jou opzoek naar het juiste kussen, informeren je graag en geven op een persoonlijke manier het beste advies.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw hoofdkussen

 

Je lichaamsbouw

Over het algemeen past een laag kussen meer bij mensen met smalle schouders en een hoog kussen bij mensen met brede schouders.

 

Je huidige matras

De regel is dat als je schouder in de matras kan zakken je een lager kussen nodig hebt dan waneer je op een stevig matras slaapt.

Je slaaphouding

Je voorkeurslighouding, dit zegt helaas niet alles want na langdurig onderzoek blijkt dat een mens ca 20 maal per nacht draait en keert.

 

Je persoonlijke voorkeur

Uitgaan van je persoonlijke voorkeur is niet altijd de beste keuze, je loopt toch ook niet uit vrije wil op steunzolen? vandaar dat je het beste een kussen kunt kopen bij een slaapspecialist.

 

Bestaande klachten

Zoals bijvoorbeeld een apneu apparaat, nek en schouderklachten en hoofdpijn.

Hygiëne en allergieën

Heb je last van een bepaalde allergie, dan wil je graag je kussen of de tijk van het kussen kunnen wassen.

Jouw ideale hoofdkussen is eigenlijk een compromis tussen alle bovenstaande factoren. Wat betreft slaaphouding, een echte rug of buikslaper bestaat niet want je draait gemiddeld 20 keer per nacht van positie. Een echte zijslaper kan wel, deze mensen wisselen vaak hun linker en rechterzij van elkaar af. Als we dit betrekken op kussens betekend dit dat een kussen voor buik of rug slaper niet echt bestaat. Je kunt het beste een kussenhoogte bepalen voor zijligging. Hoe breed zijn je schouders en hoe zacht is de schouderzone in je matras. Het kussen geeft steun aan je nek en hoofd en hoeft dus alleen maar de ruimte tussen je matras en je hoofd op te vullen.

Auping Cloud Hoofdkussen kussen

Hoelang gaat een hoofdkussen mee

Je hoofd is best zwaar en je transpireert ook het meeste vocht op je hoofd, hals en nek. Een kussen heeft dus heel wat te verwerken dagelijks, wekelijks, jaar in, jaar uit. Vandaar dat ook de allerbeste kussens maar 4 tot 6 jaar meegaan. Vervang het regelmatig, je wil niet weten hoeveel beestjes erin leven na een paar jaar.

Hoofdkussen advies bij de Slaapspecialist in Dordrecht

Een goed passend hoofdkussen koop je met hulp van een specialist, bespreek je wensen met ons. Wij kunnen je helpen je wensen te vertalen naar een hoofdkussen dat perfect bij je past en rekening houdt met je lichaamsbouw, je voorkeurslighouding, maar ook met je matras en bedbodem én je persoonlijke voorkeur. Zo slaap je altijd op een hoofdkussen dat perfect bij je past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan boxsprings, bedden, matrassen en topmatrassen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze.

 

Een hoofdkussen kopen doe je bij dé Slaapspecialist van Dordrecht. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé beddenspeciaalzaak van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht.

SleepImage Meting

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.