VanCadsand matras si9

Een traagschuim matras kopen bij dé Slaapspecialist

Een traagschuim matras koop je natuurlijk bij Hendriksen. In onze showroom hebben wij hoogwaardige traagschuim matrassen. Daarnaast weten wij als geen ander dat deze traagschuim matrassen het beste tot zijn recht komen op een stevigere boxspring of spiraalbodem. Wij informeren je graag en geven op een persoonlijke manier het beste advies voor jouw.

Wat zijn traagchuim matrassen?

In 1966 werd traagschuim door NASA ontwikkeld om tijdens de lancering met de Saturnus V-raket de enorme G-krachten op te vangen door de druk beter over het lichaam te verdelen. Men noemde het ‘temper foam’ omdat het zich vormt naar het lichaam door de lichaamswarmte. Uiteindelijk is het niet door NASA gebruikt, maar vond het wel zijn weg naar speciale medische toepassingen. Traagschuim kreeg grotere bekendheid toen een Zweedse matrassen- en kussenfabrikant het ging toepassen. Men maakte er matrassen van die verkocht werden onder de merknaam ‘Tempur’. In eerste instantie werden traagschuim matrassen vooral in ziekenhuizen en verpleeghuizen gebruikt om doorligplekken te voorkomen bij mensen die langdurig op bed liggen. Vanaf ongeveer 2002 zijn de traagschuim matrassen een algemeen gangbaar product.

Het materiaal dat wordt gebruikt voor traagschuim

Traagschuim is een schuim van polyurethaan, net zoals polyetherschuim en koudschuim. Het synthetische schuim bestaat uit holle cellen, die niet geheel afgesloten zijn, zodat de lucht in de cellen niet gecomprimeerd wordt als de cellen in elkaar gedrukt worden. Gewoon polyetherschuim kan al in verschillende soorten gemaakt worden (gewicht, stevigheid, structuur), maar met traagschuim komen daar nog meer mogelijkheden bij. Bij kamertemperatuur is het materiaal stug en stevig, maar zodra het materiaal opwarmt wordt het soepel en comfortabel.

Het voor en nadeel van een traagschuim matras

Het materiaal reageert op warmte en druk, het wordt zachter als het warm wordt. Met name bij traagschuim met een lang geheugeneffect is het schuim daarom ‘s zomers zachter dan ‘s winters. Het materiaal wordt slapper op die plaatsen waar het door de lichaamswarmte wordt verwarmd. Daardoor zal het materiaal zich vormen naar de lichaamsvorm, waardoor het gewicht van het lichaam beter verdeeld wordt over het contactoppervlak.

 

Traagschuimen zijn synthetische schuimen die sowieso wat minder goed vocht en warmte afvoeren. Omdat de traagschuim matrassen reageren op je lichaamswarmte bouwt dit schuim warmte op, grootste nadeel is dan ook dat traagschuim erg warm aanvoelt. Een traagschuim matras bestaat meestal uit meerdere lagen, bijvoorbeeld een bovenlaag van soepel traagschuim en een onderlaag van veerkrachtig schuim. Voor de onderlaag wordt meestal koudschuim gebruikt maar steeds vaker zien we een basis van pocketveren. Omdat traagschuim matrassen vaak alleen traagschuim aan de bovenzijde van de matras hebben kunnen de traagschuim matrassen niet gekeerd worden, veel mensen zien dit als nadeel.

Traagschuim matras kopen bij Hendriksen

Momenteel bieden wij een zeer unieke traagschuim matras aan, namelijk de 9si matras van VanCadsand. Dit bijzondere matras is ontwikkeld met een drielaags systeem voor optimale ondersteuning en comfort. Het is mogelijk om voor de boven- en de tussenlaag te kiezen uit diverse hoogwaardige materialen. Het is dus aan jou of je gaat voor traagschuim of dat je een laag omwisselt voor Pulse latex, FloFoam, natuurlatex, Talalay latex of koudschuim.

Bij aanschaf van een 9si matras krijg je bovendien de mogelijkheid om het matras tot 365 dagen na aankoop gratis aan te passen. Zo heb je voldoende tijd om de ideale balans tussen comfort en ondersteuning te vinden.

VanCadsand si9 matras vooraanzicht
SleepImage Meting

Traagschuim matrassen advies bij de Slaapspecialist in Dordrecht

Heb je nog meer vragen, we beantwoorden ze graag en geven het beste advies, zo slaap je altijd op een traagschuim matras die het beste bij jou past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan boxsprings, bedden, matrassen en topmatrassen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze.

 

Een traagschuim matras kopen doe je bij dé Slaapspecialist van Dordrecht. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé beddenspeciaalzaak van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.
Merken