Auping Evolve matras Essential bedmodel

Een pocketvering matras kopen bij dé Slaapspecialist

Een pocketvering matras koop je natuurlijk bij Hendriksen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze pocketveer matrassen van onder andere Auping, Pullman, Perzona, gaaaap en SleepImage. Daarnaast weten wij als geen ander dat deze pocketveer matrassen het beste tot zijn recht komen op een goede boxspring of spiraalbodem. Op deze manier kunnen wij voor iedereen de beste ondersteuning bereiken. Wij informeren je graag en geven op een persoonlijke manier het beste advies voor jouw.

Wat is een pocketveer matras?

Een pocketveer matras is simpel gezegd een matras waar pocketveren in zitten. Een pocketveer is een metalen springveer in een pocket, een zakje, dat is gemaakt van stof. In een pocketveer matras zitten heel veel pocketveren naast elkaar. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat de veer minder ‘voelbaar’ wordt. De stevigheid van de matras wordt bepaald door de dikte van de staaldraad waar de veer van is gemaakt. De stevigheid wordt ook bepaald door het aantal windingen van een veer en de diameter van de veer.  Door verschillende dikte draad te gebruiken, kunnen er zachte en stevige zones in de matras gemaakt worden. Meestal zijn dat oneven zones 3, 5 of 7, zodat de matras in verschillende posities gebruikt kan worden en dus keerbaar is.

Comfortabele pocketveer matrassen

We kunnen niet direct op de pocketveren gaan liggen. Dan voelen die veren na korte tijd aan als een spijkerbed. Daarom werken we bij pocketvering matrassen met afdeklagen op de veren. Naast alle verschillen in windingen, diktes, hoogtes en diameters van de veren kunnen we deze ook nog afdekken met talloze materialen. We benoemen de 6 meest voorkomende:

Polyether is een schuimsoort met een gesloten celstructuur. Het materiaal heeft een uiterst matige kwaliteit en vertoont snel kuilvorming. Daarnaast ventileert het materiaal slecht en beschikt het over beperkte vocht- en temperatuurregulatie. Wij hebben geen pocketveer matrassen met polyether in onze collectie.

Koudschuim is de verbeterde opvolger van polyether. Het materiaal heeft een open celstructuur en heeft goede klimaateigenschappen. Koudschuim ventileert redelijk en biedt goede vocht- en temperatuurregulatie. Koudschuim wordt meestal pas comfortabel als er een goede profilering in gemaakt wordt zoals bij onze matrassen van Röwa.

Traagschuim heeft een drukverlagende werking. Wanneer het materiaal in aanraking komt met de warmte van het lichaam wordt het zachter, hierdoor zak je weg in het materiaal. Traagschuim heeft een gesloten celstructuur. Pocketveer matrassen met traagschuim hebben wij van het merk Perzona. Perzona heeft zijn matrassen aangepast aan onze wensen, zodat deze matrassen nog beter aansluiten bij je slaapwensen en vorm.

In principe is latex een natuurlijk materiaal, wat afkomstig is van de rubberboom. Maar tegenwoordig zijn er ook pocketvering matrassen op de markt afgedekt met synthetische latex, die ook als latex benoemd mogen worden. Deze synthetische latex is dus niet gemaakt van het sap uit de rubberboom. Ook worden er steeds meer synthetische latexen gemengd met natuurlijke latexen. Op deze manier onstaat er een mindere kwaliteit latex, maar deze wordt nog steeds latex genoemd. Wij hebben alleen pocketveer matrassen met latex afdekking waarvan het rubber percentage hoger is dan 60%.

Onze beste pocketveer matrassen zijn afgedekt met 100% latex, oftewel natuurlatex. Deze in Nederland gefabriceerde matrassen, zijn gemaakt met de beste pocketveren en met zoneringen die bij je lichaamsbouw passen. Met keuzes in pocketveren, afdeklagen, ondersteuning op maat en 3 matrastijken hebben we de beste pocketveer collectie samengesteld die we konden bedenken, onder het merk Sleepimage. 

Naast de synthetische schuimen op aardolie basis, en de latex schuimen met het sap van de rubberboom, zijn er nu ook plantaardige schuimen op basis van de soja plant. Deze plantaardige materialen worden nog gemengd met synthetische schuimen en geproduceerd door het Duitse merk Röwa.

Auping Elite Matras
Boxsprings

De voor en nadelen van een pocketvering matras

Het grootste voordeel van een pocketvering matras is de kern die gevuld is met lucht. Deze luchtige pocketveer kern zorgt voor optimale ventilatie. Hierdoor wordt vocht goed afgevoerd en temperatuur optimaal gereguleerd, mits de afdeklagen dit niet teniet doen. Dit maakt een pocketvering matras prima geschikt voor mensen die makkelijk transpireren in bed. Daarnaast biedt een goed pocketvering matras, met de juiste veren en zones de ondersteuning die bij je past.

 

Omdat er zoveel keus is in kwaliteit van veren en afdekmaterialen zijn er ook slechte pocketveer matrassen op de markt. Matrassen die doorzakken, zweten, geluid maken en gewoon te hard zijn. Hard slapen is niet goed voor je gezondheid en nachtrust, maar wel het goedkoopst om te maken, en aan de buitenkant zie je niet wat voor materialen er gebruikt zijn. Wil je een miskoop voorkomen, kom dan naar Slaapspecialist Hendriksen wij helpen je graag.

Wil je een pocketveer matras kopen, laat ons je helpen

Er zijn gewoon weg heel veel keuzes in type pocketveren, afdeklagen, combinaties daarvan en ook in matrastijken. De matrashoes, of tijk, kan ook weer uit allerlei materialen bestaan. Uitgevoerd in damast of stretch, vast of afritsbaar en dan ook wasbaar. Geschikt voor spiralen, boxsprings en basic lattenbodems. Passen de pocketveringmatrassen op een elektrisch verstelbare bedbodem, ja dat kan, maar niet op allemaal. De keuze is enorm en daarom is een verkeerde keuze snel gemaakt. Wil je een pocketveer matras kopen, laat ons je dan helpen, want jouw slaap verdient onze aandacht.

SleepImage Gold Pocket matras
Auping Elite Matras Noa Bed

Hoe lang gaan matrassen met pocketvering mee

Goede pocketveer matrassen, met een thermisch geharde pocketveer en kwalitatief hoogstaande schuimen als afdeklaag, kunnen wel 10 tot 15 jaar meegaan. Dit is wel onder voorbehoud dat je de matras regelmatig kan draaien en keren. Is het matras keerbaar, dan draai en keer je hem minimaal vier keer per jaar, het liefste bij het wisselen van de seizoenen. Wij adviseren ook altijd om een goed beschermende molton te gebruiken en deze regelmatig te wassen. Zo zorg je ervoor dat je matras zo schoon en fris mogelijk die 10 tot 15 jaar haalt.

Pocketveer matras advies bij de Slaapspecialist in Dordrecht

Heb je nog meer vragen, we beantwoorden ze graag en geven het beste advies, zo slaap je altijd op een pocketveer matras die het beste bij jou past. Ervaar in alle rust ons complete assortiment aan boxsprings, bedden, matrassen en topmatrassen. In onze showroom hebben wij een ruime keuze.

 

Een pocketvering matras kopen doe je bij dé Slaapspecialist van Dordrecht. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak. Slaapspecialist Hendriksen is niet alleen dé beddenspeciaalzaak van Dordrecht, maar ook van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht.

SleepImage Meting

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.