Kussens

Effectieve oplossingen voor nekklachten

Last van je nek kan erg vervelend zijn. Het kan ervoor zorgen dat je s’nachts, maar ook overdag, moeilijk kunt bewegen en dat je pijnscheuten ervaart in je rug, armen en schouders. Daarnaast kan een gevolg van nekpijn, hevige hoofdpijn zijn. Nekpijn kan een gevolg zijn van een verkeerde slaaphouding, maar ook een niet juist hoofdkussen heeft nekklachten tot gevolg. Een goed ondersteunend hoofdkussen is cruciaal voor een neutrale positie van je nekwervels waardoor je optimaal tot rust kunt komen. Bij Slaapspecialist Hendriksen hebben we een ruime keuze in kussens voor de juiste ondersteuning en heerlijk comfort. Zo slaap je altijd op een kussen dat perfect bij je past. In deze blog lees je meer over de relatie tussen nekklachten en kussens en bereid je je goed voor op het aanschaffen van een nieuw hoofdkussen.

Hoe een hoofdkussen nekklachten kan verminderen of voorkomen

Een verkeerd hoofdkussen kan als gevolg nekklachten veroorzaken. Om nekklachten te voorkomen of te verhelpen is het belangrijk dat een hoofdkussen de juiste ondersteuning biedt aan je hoofd en nekwervels. Om goed te kunnen slapen en ontspannen moet er op de nekwervels geen spanning zitten. Het is dus belangrijk dat de nekwervels in een rechte lijn liggen. Op deze manier ligt het hoofd in het verlengde van benen en ruggenwervel. Bij een onjuist kussen, dat te dik, te dun, te slap of te stevig is worden de nekwervels en het hoofd niet goed ondersteund en ontstaat er een knik in de nek. Hierdoor ontstaat spanning en kun je wakker worden met nekklachten en hoofdpijn.

Beste hoofdkussens voor nekklachten: topkeuzes

De beste hoofdkussens tegen nekklachten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en hebben een vaste vorm, zodat je altijd een kussen hebt dat past bij jouw schouderbreedte en hardheid van matras.

gaaaap Hoofdzaak Latex

Stipt op één staat het gaaaap Hoofdzaak Latex kussen. Dit hoofdkussen is gemaakt van een heerlijk zachte natuurlatex en heeft een ergonomische schouder en nekzone waardoor je perfect wordt ondersteund. Door de vijf verschillende diktes slaap je altijd op het juiste kussen, dat bij jou past. Dit is het vormvaste kussen met optimale ondersteuning.

Hendriksen Imperier

Het Hendriksen Imperior kussen is het beste van twee werelden. De dons vulling van 90% ganzendons is heerlijk zacht en comfortabel met een uitstekende vochtregulatie. De dragende laag van natuurlatex zorgt voor de perfecte ondersteuning, mede door de geïntegreerde nekzone. Vast in onze collectie hebben wij drie verschillende hoogtes.

Silvana Support Royal

Het Silvana Support en Support Royale kussen is bedacht in samenwerking met fysiotherapeuten. Op dit kussen met neksteun slaap je daarom ontspannen en comfortabel en voorkom je nekklachten. Dit kussen is beschikbaar in zes verschillende varianten in hardheid.

Auping Cloud

Het Auping Cloud kussen lijkt op het gaaaap Hoofdzaak Latex kussen, met een zelfde schouderzone en een goed ergonomische nekzone. Houd je alleen van een iets steviger kussen, dan kies je voor de Auping Cloud variant. Dit kussen heeft daarnaast een wasbare hoes.

De juiste hoofdkussenkeuze voor uw slaaphouding

Ieder kussen is anders en ieder persoon heeft een ander kussen nodig. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je een passend kussen hebt gevonden, deze goed is voor zowel slapen op de zij, als op je rug. Buik slapen daarentegen heeft een ander soort kussen nodig. Slapen op de buik is voor nekklachten geen goede slaaphouding. Doordat je geen rechte lijn kunt vormen in de nekwervels ten opzichte van de rug ervaren we geen goede ontspanning, en dus spanning op de wervels. Slaap je dan toch op je buik, kies dan voor een zo dun mogelijk kussen. 

 

Zijligging bepaald in de meeste gevallen de hoogte van het hoofdkussen. De schouderpartij zakt bij zijligging weg in de matras. De ruimte die dan overblijft tussen hoofd en matras, moet opgevuld worden door het kussen. Heb je bijvoorbeeld smalle schouders en een heel zacht matras, kies je voor een dunner kussen dan wanneer je brede schouders en een harder matras hebt. Altijd uitgaande van rechte nekwervels, een rechte lijn vanaf de benen tot het hoofd. Zodra we het juiste kussen hebben gevonden, checken we de rugligging. Voor jezelf moet dit comfortabel aanvoelen. Niet te ver naar achter liggend, en de kin niet te dicht op de borst.

Kussens voor specifieke nekproblemen: nekpijn en hoofdpijn

Heb je last van specifieke nekproblemen zoals nekpijn en hoofdpijn? Dan kies je bij voorkeur altijd voor een kussen met een vaste vorm welke lekker zacht is, en de juiste ondersteuning biedt aan nek en hoofd. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je slaaphouding correct is. Lig netjes op de zij, en draai niet door naar de buik, of lig op je rug. Als de slaaphouding goed is en het kussen heeft de juiste dikte en geeft de juiste ondersteuning, dan kan dit niet meer voor nekklachten zorgen. Een gaaaap Hoofdzaak Latex kussen zou goed aansluiten bij deze nekproblemen, omdat alle factoren aanwezig zijn van een goed kussen.

Expertadvies: Dus hoe kies je een goed kussen bij nekklachten?

Nekklachten kunnen naast een verkeerd kussen ook voortkomen uit een verkeerde slaaphouding, zoals de buik, of een te stevig matras, waar schouders niet in weg kunnen zakken. Houd in de winkel bij het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen dus ook altijd rekening met hardheid van je matras. Het kussen vult de ruimte op tussen het hoofd en de matras en heeft bij voorkeur dus ook een vaste vorm met de juiste dikte. Kom bij ons langs in de winkel voor een kussen advies, dan testen we samen welk kussen het beste bij jouw past. Niet tevreden met de gemaakte keuze, dan bieden wij omruilgarantie van drie nachten, dit geldt alleen wel als je uitgaat van ons advies.

Voor het beste advies kom je langs in onze winkel of maak je een afspraak via ons afspraakformulier. Wij helpen je graag met het vinden van het juiste hoofdkussen, want jouw slaap verdient onze aandacht.

Laatste berichten

Merken