Bedbodems

Bedbodems

Een goede lattenbodem geeft veel individuele ondersteuning. De latten van de lattenbodem kunnen elk, onafhankelijk van elkaar, omhoog of omlaag bewegen. De betere lattenbodem latten kunnen ook kantelen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen in lattenbodems. Over het algemeen geldt dat de latten van de lattenbodem in een hoogwaardig rubber of kunststof bevestigd dienen te zijn. Ook maakt het uit of de latten van de lattenbodem binnen het frame zijn gemonteerd of juist eroverheen. Wanneer de latten van de lattenbodem over het frame zijn gemonteerd heeft u over de gehele breedte van uw bed een veel betere ondersteuning. Lattenbodems zijn het meest geschikt voor “schuim” matrassen. Koudschuim, traagschuim, Geltex of natuurrubber (natuurlatex). Slaapspecialist Hendriksen heeft 1 merk lattenbodems in de collectie, Swissflex.

Lattenbodem

Waar moet een goede lattenbodem volgens Slaapspecialist Hendriksen minimaal aan voldoen:

1. De lattenbodem moet een goede ondersteuning bieden en het lichaam ontlasten op een interactieve manier over het gehele ligoppervlak.
2. Matrasbeugels zijn noodzakelijk in een standalone opstelling. Wanneer de vlakke bodem in een ledikant wordt gelegd is dit niet nodig.
3. Een goed frame in combinatie met onderzetpoten is van belang, mits de bodem wordt ingelegd in een ledikant.

Spiraalbodem

De spiraal als bedbodem is een Nederlands product dat buiten onze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De spiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een bedbodem. Spiraal bedbodems hebben een uitstekende ventilatie, maar bieden niet erg veel comfort of ondersteuning. Spiraalbodems zijn met name geschikt voor gezoneerde, goed ondersteunende matrassen met een hoog ligcomfort.

1. Onderzetpoten voor een spiraalbodem, om hem standalone te plaatsen.
2. De spiraalbodem kan zonder onderzet potten in ledikant gelegd worden.