Bedbodems

Bedbodems

Wat is een lattenbodem?
Een lattenbodem onderscheid zich door zijn veelzijdigheid. Een lattenbodem onderscheidt zich door het gebruik van lattenparen; de latten bewegen onafhankelijk van elkaar. De diverse lattenparen zijn specifiek voor bepaalde zones ontwikkeld, zoals de lende-, schouder- en heupzone. Hierdoor worden de welvingen van het lichaam door de meer soepele en stevigere zones van de lattenbodem gevolgd.

Waarom een lattenbodem?
De diverse lattenbodem zones sluiten, zowel in rug- als in zijligging, uitstekend op uw lichaam aan en bieden de juiste ondersteuning tijdens uw slaap, maar ook tijdens het relaxen. Een lattenbodem biedt daarnaast ook voldoende steun en ventilatie voor het matras. Door de verschillende zones is de lattenbodem voor de juiste ondersteuning aan te passen en meestal kan het ook later thuis nog worden aangepast, mocht er iets veranderen in de ondersteunende functie.

Een goede lattenbodem

Waar moet een goede lattenbodem volgens Beddenspecialist Hendriksen minimaal aan voldoen:

1. de poot, dragende poot van de lattenbodem lattenbodem kan zonder poot in het bed gelegd worden
2. matras beugels is alleen in een standalone is ledikant niet nodig.
3. latten zijn eventueel instelbaar flexibele lat.

De spiraalbodem

De spiraal als bedbodem is een Nederlands product dat buiten onze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De spiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een bedbodem. Spiraal bedbodems hebben een uitstekende ventilatie, maar bieden niet erg veel comfort of ondersteuning. Spiraalbodems zijn met name geschikt voor gezoneerde, goed ondersteunende matrassen met een hoog ligcomfort.

1. onderzet poten spiraalbodem
2. de spiraal bodem kan zonder onderzet potten in ledikant. doorgezakt spiraal

De lattenbodem/ schotelbodem

Een goede lattenbodem geeft veel individuele ondersteuning. De latten van de lattenbodem kunnen elk, onafhankelijk van elkaar, omhoog of omlaag bewegen. De betere lattenbodem latten kunnen ook kantelen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen in lattenbodems. Over het algemeen geldt dat de latten van de lattenbodem in een hoogwaardig rubber of kunststof bevestigd dienen te zijn. Ook maakt het uit of de latten van de lattenbodem binnen het frame zijn gemonteerd of juist eroverheen. Wanneer de latten van de lattenbodem over het frame zijn gemonteerd heeft u over de gehele breedte van uw bed een veel betere ondersteuning. Lattenbodems zijn het meest geschikt voor “schuim” matrassen. Koudschuim, traagschuim, Geltex of natuurrubber (natuurlatex).
Beddenspecialist Hendriksen heeft 2 merken lattenbodems in de collectie. Te weten Swissflex en SLP.

1. onderzet poten Tempur schotelbodem
2. de schotelbodem is verstelbaar
3. schotels zijn individueel van elkaar instelbaar