Lattenbodem kopen bij Hendriksen

Onder een lattenbodem verstaan wij bij Hendriksen een frame van hout of metaal en daaroverheen gebogen gelaagde houten latten. Deze latten kunnen onafhankelijk van elkaar veren in kunststof houders. De veerweg van een lat is minimaal 2 cm. Dus de rechte houten plankjes, die je uitrolt in je ledikant zijn geen lattenbodems.

Verschillen tussen lattenbodems

Er zijn nogal wat verschillen tussen lattenbodems en dat begint eigenlijk al bij het gebruikte hout. En het aantal lagen hout in de lat. En of deze gelaagde latten worden gebogen met stoom of met lijm. Een goede lattenbodem geeft veel individuele ondersteuning. De latten van de lattenbodem kunnen elk, onafhankelijk van elkaar, omhoog of omlaag bewegen. De betere lattenbodem latten kunnen ook kantelen, omdat ze met kunststof dragers verbonden zijn met het houten of metalen frame . Er zijn grote kwaliteitsverschillen in lattenbodems. Over het algemeen geldt dat de latten van de lattenbodem in een hoogwaardig rubber of kunststof bevestigd dienen te zijn. Ook maakt het uit of de latten van de lattenbodem binnen het frame zijn gemonteerd of juist eroverheen. Wanneer de latten van de lattenbodem over het frame zijn gemonteerd heeft u over de gehele breedte van uw bed een veel betere ondersteuning. Er zijn zelfs lattenbodems zonder frame. De Swissflex Bridge bodems.

Welke matras op een lattenbodem

De matrassen die het meest geschikt voor op een goede lattenbodem zijn de “schuim” matrassen. koudschuim, traagschuim, Geltex, schuimrubber ook wel latex genoemd of natuurrubber (natuurlatex). Op de eenvoudige lattenbodems of de plankjesbodems adviseren we meestal een pocketveer matras. Maar dan wel van een fabrikant die zijn pocketveer matrassen geschikt maakt voor een lattenbodem.

De lattenbodems van Hendriksen

Slaapspecialist Hendriksen heeft 3 merken lattenbodems in de collectie: onze jubileum lattenbodem. Deze zit al sinds ons 75-jarig bestaan in de collectie. Prima basic lattenbodem. De ecco2 lattenbodem van Rowa. Deze Duitse fabrikant maakt een hele mooie lattenbodem, die op 5 plaatsen instelbare latten heeft. Deze lattenbodem sluiten ook heel goed aan bij onze Sleepimage slaapmeting. En natuurlijk hebben we de rolls royce onder de lattenbodems de Bridge van Swissflex. Deze lattenbodems zijn zonder frame waardoor ze de grootste veerweg hebben van alle lattenbodems. Daardoor ondersteunen ze elk lichaamstype automatisch op perfecte wijze.

We helpen je graag

De slaapspecialisten van Hendriksen proberen jou niet ons favoriete merk of de overtollige voorraad te verkopen. We luisteren naar jouw verhaal. Met ons eerlijke advies, grote collectie en onze ruim 88 jaar ervaring vind je bij ons het beste bed voor jou. Test in onze winkel meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken en ontdek waarom wij de beste slaapwinkel van de regio worden genoemd.